امروزه کسب وکار ها در کنار روش های متعارف،مانند تبلیغات در دنیای واقعی و یا اسپانسر شدن بایداز محتوای دیجیتال و فضای اینترنت هم استفاده کنند.در تولید محتوا اگر استراتژی مناسبی نداشته باشیم،آن محتوا اثربخشی خود را از دست میدهد.
به همین دلیل است که با توجه به هدف کسب و کار خود، باید برای تولید محتوا خود در فضای مجازی استراتژی مناسبی اتخاذ کنیم تا سریعتر به هدف خود نزدیک بشویم. در ادامه به چندین مورد، که باید در استراتژی تولید محتوا به انها توجه ویژه ای کنیم،میپردازیم:
۱- شناسایی کامل بازار محتوا و امکانسجی رقابت با رقبا:
برای تولید محتوا در هر زمینه ای ،ابتدا باید شناخت کاملی نسبت به آن موضوع پیدا کنیم. در ادامه باید رقبای خود را در آن موضوع یا حوزه شناسایی کنیم. ابزار های دیجیتالی زیادی در این زمینه وجود دارند مانند سرویس های گوگل و شرکت های دیگر.
۲- مشتریان فعلی خود را شناسایی کنیم
شناختن مشتریان فعلی اهمیت زیادی دارد، برای محقق شدن این امر نیاز است که به پرسش های زیر پاسخ بدهیم.
-شرکت یا کسب وکار ما از چه کانال هایی مشتریان خود را جذب میکند؟
– مشتریان ما بیشتر از چه کانال هایی از ما خرید میکنند؟آنلاین خرید میکنند؟ یا تماس میگیرند؟یا به صورت حضوری بیشتر خرید میکنند؟
۳- شناسایی کلمات کلیدی
برای اینکه محتوای تولید شده ما، در صدر نتایج گوگل قرار بگیرد باید از بهینه سازی موتور های جستجو یا سئو استفاده کنیم.علاوه بر اینکه محتوای خود را برای مخاطب مینویسم باید به گونهای بنویسیم که موتورهای جستجو نیز بتوانند آن را به خوبی درک کنند. به این منظور باید کلمات کلیدی در حوزه مورد نظر خود را شناسایی کرده و محتوای خود را بر اساس این کلمات کلیدی جلو ببریم.
۴- اولویت بندی در استراتژی تولید محتوا
در تولید محتوا ما دسته بندی های مختلفی را ایجاد میکنیم، ما باید نسبت به دسته بندی و کلید واژه یک استراتژی برای تولید محتوا بنویسم و در آن فعالیت های مربوط به تولید محتوا و تبلیغات خود را اولویت بندی کنیم و آنها را نسبت به هم نیز اولویت بندی نماییم.
مهمترین نکته در اولویت بندی،دقت به کاربران می باشد. ما باید با تکنیک های خاصی نظرات مخاطبان خود را به دست اوریم و محتوای خود را بر اساس این نظرات برنامه ریزی و اولویت بندی کنیم.
۵- سفارشی سازی
برای استفاده از بازاریابی محتوا، باید بتوانیم نیاز تک تک مخاطبان را به دست اوریم.شاید در ابتدا این موضوع سخت به نظر برسد اما با استفاده از راهکاری زیادی ،مانند نظرسنجی در وبسایت می توانیم با نیاز های مخاطبان خود اشنا بشویم و بر این اساس محتوا خود را تولید کنیم.
۶- استفاده از هرم محتوا
استفاده از هرم محتوا به ما نشان میدهد که هر مشتری در کجای این هرم قرار دارد.
این هرم از موارد زیر تشکیل شده است
-ماندن
-خرید
-توجه
-جستجو
-محرک
-آگاهی
آگاهی: محتواهایی که در بالاترین سطح هرم قرار میگیرند در بخش آگاهی قرار دارند. این محتوا ها برای کسانی تولید میشود که هیچ آگاهی از کسب و کار ما ندارند و قرار است با این محتوا ها به سمت ما کشیده شوند
محرک: محتوا های تولید شده در این دسته قرار است طوری نوشته بشوند که مخاطبان رو به خرید ازما ترغیب کنند. در حقیقت مخاطبان در این سطح با کسب و کار ما اشنایی دارند .
جستجو: مخاطبان این سطح افرادی هستند که تصمیم گرفته اند که محصولات ما را بیشتر و دقیقتر جستجو کنند. به همین منظور محتوای تولید شده در این بخش باید جنبه اموزشی داشته باشند.
توجه: مخاطبین این سطح دسته ای هستند که تصمیم خود را برای خرید گرفته اند ولی در انتخاب برند دچار تردید هستند. محتواهای این بخش را به گونه ای بنویسیم که اموزش ها در ان ها بیشتر و دقیقتر شودو گزینه های مختلفی را پیش پای مشتری قرار دهد در عین حال انتخاب را به خود خریدار واگذار کند.
خرید: مخاطبین این سطح افرادی هستند که تصمیم به خرید از برند ما گرفته اند. محتواهای تولید شده در این بخش باید در زمینه صفحات خدمات و محصولات متمرکز باشند و توضیحات کاملی را در بر داشته باشند.
ماندن: بعد از اینکه خرید مشتری از ما تمام شد نباید ان رابه حال خود رها کنیم، چونکه امروزه حفظ مشتری های قدیمی از اهمیت زیادی برخوردار است. مشتریان قدیمی بدون هیچ گونه دریافتی ازما، برای ما تبلیغ انجام میدهند و چه تاثیر فراوانی در سوداوری ما داشته باشند. این افراد معمولا همان هایی هستند که سایت ما را مداوم چک میکنندونظرات خود را با دیگران به اشتراک میگذارند .جذب این مشتریان باید از مهمترین اهداف کسب وکار ها در تولید محتوا باشد.
۷- استفاده از کانال های توزیع محتوا
وقتی که توافق کرده ایم که محتوا خود را بر اساس استراتژی پیش ببریم باید به این نکته توجه داشته باشیم که تصمیم گیری های ما ،باید برا اساس تفکر استراتژیک انجام شوند.
پس نباید این پیشفرض را داشته باشیم که هر چقدر تعداد رسانهها را بیشتر کنیم، موفقتر بودهایم. باید مشخص شود که چه سبدی از کانالها و رسانهها، میتوانند بستری مناسب و کارآمد برای ارتباط با مخاطبان ما را تشکیل دهند.
۸- برنامه ریزی برای چرخه تولید عمر محتوا
عمر یه محتوا، با توجه به موضوع محتوا، نوع محتوا و بستری که در آن محتوا را انتشار میدهیم، متغییر است.
ما باید با بررسی چرخه عمر محتوا خود، هزینه واقعی سرمایه گذاری روی آن را تخمین بزنیم.و همچنین سرنوشت محتوا در اخرین نقطه چرخه عمرش را مشخص کنیم(حذف، باز نویسی،بازنشر)
۹- تعیین بودجه برای محتوا
اگر برای کسب وکار خود در دراز مدت،نیاز به تولید محتوا داریم باید برنامه ریزی دقیق و مناسبی برای این کار انجام دهیم
به این منظور باید موارد زیر مد نظر داشته باشیم
– اختصاص یک رقم اولیه برای سرمایه گذاری در اول کار و سپس مقداری از درامد یا سود رو به تولید محتوا اختصاص بدهیم
-در بودجه سالیانه خود مقدار قابل انعطافی را برای تولید محتوا قرار بدهیم.
نتیجه کلی از داشتن استراتژِی تولید محتوا:
با استفاده از استراتژی تولید محتوا میتوانیم از ابعاد مختلف کار خود اگاه شده و بتوانیم موفقیت یا عدم موفقیت خود را ارزیابی کنیم. اگر یک استراتژی تولید محتوا کامل برای کسب و کار خود داشته باشیم ،میتوانیم موفقیت خود را تضمین کنیم.و با صرف هزینه و زمان کمتر، از رقبای خود پیشی بگیریم.