در دنیای کسب و کار و تجارت رقابت روز به روز سخت تر و شدیدتر می شود. مخصوصا برای شرکت هایی که تازه پا به عرصه رقابت می گذارند و در ابتدای مسیر هستند. هر شرکتی که محصول جدید به بازار عرضه میکند چون هنوز مشتریان از کیفیت آن اطلاعی ندارند بهترین معرف از محصول، برند آن محصول است. اگر برند محصول، شناخته شده باشد مشتریان راحتر اعتماد کرده و آن را خریداری میکنند. حتی اگر شناخته شده نباشد، ولی دارای اسم و آپشن های متفاوتی باشد نظر مردم را به سوی خود جلب میکند.
ویژگی های یک برند خوب
- تلفظ آن برای مردم ساده و روان باشد.
- مردم با شنیدن آن کنجکاو بشوند.
- از لحاظ قانونی ثبت شده باشد.
- شعار شرکت یا پیام محصول را به همراه خود داشته باشد.
- و موارد دیگری که همگی از ویژگی های یک برند خوب میباشند.
چرا شرکت ها باید به دنبال قوی کردن برند خود باشند؟
- با توجه به توضیحات بالا، کاملا مشخص است که یک برند شناخته شده میتواند مشتریان را به خرید محصولات تازه وارد، ترغیب کند.
- با استفاده از برندینگ، حق کپی از محصولات خود را به دیگران نمیدهیم و با ثبت کردن برند خود، اجازه استفاده از نام برند را برای محصولات خود انحصاری میکنیم.
- برندینگ این فرصت را به شرکت تولید کننده میدهد که بتواند مشتریان را نسبت به خود وفادار کند، اعتماد آنها را به خود جلب کند و با استفاده از این وفاداری دست به توسعه محصولات دیگر خود بزند.
با توجه به موارد بالا، کاملا مشخص است که چرا شرکت های بزرگ سالیانه، مبالغ زیادی از بودجه های خود را صرف برندینگ میکنند و سعی میکنند که برند خود را در بین مردم شناخته شده تر و محبوبتر از گذشته کنند.
توسعه برند
توسعه برند همانطور که از اسم آن پیداست به کلیه فعالیت هایی گفته میشود که برای ایجاد کردن یا قدرتمند کردن برند یک شرکت انجام می دهیم.در تئوری شاید توسعه یک برند ساده باشد ولی در عمل فرایندی سخت و زمان بر است.
برای توسعه یک برند، باید در ابتدا یک استراتژی برندی پیاده سازی کنید که متناسب با شرایط کسب و کار باشد. تمام ابزار هایی را که، پل ارتباطی بین شما و مشتریان است را توسعه بدهید و در صورت نداشتن، آنها را ایجاد کنید. و در آخر برندی را ایجاد کرده اید را قوی، قدرتمند و محبوب کنید.
انجام دادن این مراحل نیازمند به کار بردن استراتژی های خاصی است که در ادامه بصورت خلاصه وار به آنها میپردازیم
تکنیک های توسعه برند
- روش خود را مشخص کنید
برای انجام هر کاری تعیین رویکرد بسیار مهم است چون به شما کمک میکند که با توجه به آن هدف گذاری های خود را انجام بدهید و در جهت براورده شدن آنها تلاش کنید.
- مشتریان هدف خود را مشخص کنید
برای توسعه برند خود باید تخصصی تر عمل کنید و به سراغ مشتریان تخصصی محصول خود بروید، هر چه گروه مشتریان خود را محدودتر ولی تخصصی تر کنید، سرعت رشد کسب و کار و بالطبع توسعه برند شما افزایش می یابد.
- در مورد مشتریان خود تحقیق کنید
مطالعات زیادی نشان میدهد که هر چه از مشتریان خود اطلاعات دقیق و زیادتری داشته باشید سودآوری و رشد برند شما هم بیشتر خواهد بود. برای انجام تحقیق و توسعه در مورد محصول یا خدمات خود، ابتدا باید از مشتریان خود اطلاعات کافی را داشته باشید تا بتوانید با سلیقه آنها محصول خود را طراحی کنید چون آنها برای شما مهم هستند.
- نام، لوگو و شعار برند خود را متناسب با بازار تعیین کنید
نام، لوگو و شعار از مواردی هستند که مشتریان در برخورد اول با آن مواجه میشوند و برند با آنها در ذهن مخاطب به خاطر سپرده میشوند. حال اگر آنها برای مشتریان خوشایند باشند تاثیر زیادی در انتخاب محصول از سوی مشتریان دارد و این یعنی سودآوری و رشد بیشتر شرکت.
برای طراحی لوگو و شعار برند خود باید به این نکته توجه کنید که بازخورد مردم و مشتریان نسبت به آن ها چگونه است و آیا برای آنها خوشایند است یا نه؟ رضایت شرکای تجاری و همکاران از لوگو و شعار، موفقیت شما را تضمین نمیکند.
- دیجیتال مارکتینگ
در دنیای امروز که اکثر شرکت ها در کنار بازار سنتی، به بازار آنلاین هم توجه ویژه ای دارند، دیجیتال مارکتینگ فاکتور بسیار مهمی برای هر شرکتی به شمار میرود. دیحیتال مارکتینگ شامل بازار یابی محتوا و … در وبسایت، شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها می باشد که هر کدام از آنها نیازمند تخصص و مهارت خاص خود میباشد. فرایند دیجیتال مارکتینگ بسیار پیچیده است در آینده، مقاله ای برای آن در سایت قرار میدهیم تا شما بیشتر با آن آشنا شده و درک بهتری از آن پیدا کنید.
انواع توسعه برند
با توحه به قدرت و میزان محبوبیت یک برند در بازار، توسعه برند را میتوان به دو دسته تقسیم بندی کرد.
روش مستقیم؛ در این روش ما محصول یا خدمات خود را دقیقا با همان نام اصلی برند خود و ذهنیتی که در بین مردم دارد، وارد بازار میکنیم که معمولا این روش را شرکت هایی با برند محبوب و قدرتمند در بازار، به کار میگیرند . مانند شرکت های بزرگی مثل سونی و الجی و … که با برند اصلی خود محصولات را وارد بازار میکنند.
روش غیر مستقیم؛در این روش برند جدید را با استفاده ار ترکیب با نام برند اصلی ایجاد میکنیم طوری که مشتری با شنیدن آن به یاد برند اصلی بیفتد. این روش خود سه دسته دارد
دسته اول؛ در این روش یک نشانه یا شناسه ای از محصول را با بخشی از برند اصلی ترکیب میکنیم وبرند جدید ایجاد میکنیم. بطور مثال nescafe که Cafe نشانه ای از محصول قهوه فوری است که با بخشی از برند اصلی nestele ترکیب شده است.
دسته دوم؛ در این روش بخشی از برند اصلی را در کنار یک ویژگی از محصول یا خدمات خود به کار میبریم و برندی جدید را توسعه میدهیم. مثال معروف در این زمینه برند تاژ است که پودر مخصوص لباس های مشکی خود را با نام مشکین تاژ توسعه داده است.
دسته سوم؛ استفاده از نام مستعار یا مخفف. این مورد بسیار واضح است و نیاز به توضیح چندانی ندارد . مثال کاربردی در مورد این دسته میتوان به cat اشاره کرد که مخفف caterpillar است.
نتیجه
برندینگ برای شرکت ها بسیار حیاتی به شمار میرود؛ زیرا یا داشتن یک برند قوی و شناخته شده در بازار میتوان مشتریان را به خود وفادار کرد و اعتماد آنها را جلب کرد.همچنین با این روش میتوان به توسعه محصولات و برند های جدید برای شرکت اقدام کرد و روز به روز برند شرکت را توسعه و سودآوری را افزایش داد. با استفاده از یک برند قوی و محبوب در بازار، میتوان شانس فروش و رشد محصول تازه وارد خود به بازار را، افزایش قابل توجهی داد . پس توجه به برندینگ و توسعه برند امر حیاتی برای شرکت ها می باشد.